27 de maig 2011

La plaça és nostra

http://www.3cat24.cat/noticia/1218126

27 de Maig, a primera hora del matí començavem a rebre missatges que Plaça Catalunya estava encerclada de Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana. Tots trasbalsats i em ressonaben al cap les paraules del Conseller de la Repressió, Felip Puig, "patia per la seguretat dels acampats".

Asseguts a terra, cridant consignes, gent gran dient paraules de suport, i tots malgrat l'Helicopter donava voltes pel cel. Tothom assegut pacificament. Per un lateral entren un grups de 10 mossos carregant contra tot els que es troben per davant, fins que arriben a nosaltres, asseguts a terra i la gent es va movent a mesura que els agredeixen, arriben a mi, cop de porra al genoll, cop de porra al cap, cop de porra el llavi, resum 8 punts.

Que us penseu que això s'acava a cops de porra, el que aquests dies s'ha construït, la indignació i el ja n'hi prou, compartit per tots i totes no es pot acabar aquí. El poder li fa por el que està, sense interlocutors, un suport popular com mai vist. Això no s'acava aquí! El poder és del poble.

Tots i totes, teniu fills i filles, nets i netes, pel seu futur, pel vostre futur i el de la societat que hem construït amb tants esforços. Necessitem ser-hi tots i totes. Necessitem que aneu a les concetracions, que hi haurà, tothom hi ha de ser.
El moviment té força, amb tu en tindrà més. No patiu tots i totes som pacífics, ells no.

Ens trobem a la concentració que hi haurà aquest dies a tots els pobles de Catalunya! Això només és el principi, no ens representen, no treballen per nosaltres, treballen pel poder ecònomic! Unim-nos i que no pari!!

PD. Hores després, la gent ha recuperat la plaça.

19 de maig 2011

PSC i CiU prometen el 0,7% tot i la retallada

EL PUNT, Barcelona, 18/05/11

Tots els partits polítics, menys el PP, es van comprometre ahir a
arribar per fi a destinar el 0,7% dels ingressos de l'Ajuntament de
Barcelona a la cooperació al desenvolupament. Tot i la crisi econòmica i
les retallades de la Generalitat, CiU i el PSC, els dos partits amb més
opcions de governar la ciutat després del 22-M, van assegurar les
partides per solidaritat en un debat organitzat ahir per la Federació
Catalana d'ONG pel Desenvolupament i Àgora Nord-Sud.

http://www.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/412668.html

13 de maig 2011

Mai ha estat tan fàcil ajudar-nos

L'Associació Catalana d'Enginyeria Sense Fronteres es trasllada a una nova seu, al carrer Múrcia, 24, a Barcelona. El local ocupa un antic taller de reparació de cotxes, que ara volem convertir en un espai dedicat a la formació i a la sensibilització en cooperació al desenvolupament. A banda de les nostres oficines, tindrem un petit auditori on realitzar cursos, xerrades i tot tipus d'activitats adreçades a donar a conéixer la realitat dels països més empobrits i tot el que es pot fer des de casa nostra per lluitar contra la pobresa i les inequitats, vetllant sempre pels drets humans arreu del món.

Per fer la reforma del local, necessitem la teva ajuda. Si tens qualsevol tipus de material de construcció (pintura, sòls, fals sostres, tancaments, portes, mampares, lavabos, armaris, etc.), no importa que sigui fora de temporada o de segona mà, i ens ho pots cedir o subministrar a millor preu, contribuiràs a que continuem amb la nostra tasca.

Posa't en contacte amb nosaltres a contacta@esf-cat.org i al 933022753 (Miquel Carrillo).


10 de maig 2011

Aquest dijous: Debat amb polítics i societat civil "El Repte de l'Aigua a Barcelona"

EL REPTE DE L'AIGUA A BARCELONA
Model de gestió i garantia d'abastament d'aigua a Barcelona

L’aigua és un bé comú i font de vida. És també un servei públic del que s’ha d’assegurar l’accés universal i, per tant, la seva gestió esdevé de vital interès per a la ciutadania.

Els canvis de gestió a Martorell, Tortosa i Sabadell, entre d’altres, han fet que la preocupació envers aquest bé escàs vagi augmentant. De la mateixa manera, el procés de privatització del Canal Isabel II, empresa pública que gestiona l’aigua a Madrid, així com el de municipalització de l’aigua a París, han tret a la llum el debat a l’escena estatal i a l’àmbit internacional respectivament. 


Programa complert aqui.